top of page

Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Obrázek autoraŠárka Červinková

Celozrnné perníčky


Pokud bych měla jmenovat cukroví, bez kterého se na Vánoce neobejdu, řekla bych rozhodně perníčky. Už od malička je to moje oblíbené cukroví a mamka mi musela dělat vždy dvojitou dávku, protože by mi do Štědrého dne 1 nestačila😀 Poslední roky už ale perníčky peču vždy já (protože je to vlastně hlavně moje cukroví😀), akorát ve zdravější verzi a chuťově se zcela podobají těm od mamky☺ Jen nejsou plné másla a bílé mouky.  

Co budeme potřebovat:

  • 200 g celozrnné mouky

  • 200 g špaldové mouky

  • 1 čl pečící sody

  • 2 čl perníkového koření 

  • 1 čl směsi koření na sladké pečení (můžete nahradit skořicí, mletým hřebíčkem, kardamonem..) nebo můžete vynechat

  • 2 čl holandského kakaa 

  • 50 g kokosového cukru

  • 2 vejce + 1 na potření

  • 2 pl medu

  • 80 ml rozehřátého kokosového oleje

Postup:

Všechny suché suroviny smícháme dohromady. Přidáme vajíčka, kokosový olej a med. Rukama nebo v robotu vypracujeme těsto. Pokud je těsto stále lepivé, přidáváme mouku, dokud nám těsto nebude držet pěkně pohromadě.

Těsto necháme nejlépe přes noc v lednici obalené potravinářskou fólií.

Na pomoučněné ploše vyválíme těsto (spíše tenčí). Vykrájené perníčky pokládáme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem.

Pečeme na 180 stupňů 10 minut.

Uschováme do dózy, aby nám perníčky do Vánoc změkly. (A nejlépe nesníst ještě do Vánoc 😀).

Dobrou chuť💋

#Cukroví #Sladké #Zdravé #Pečení #Sladké #Pečení #Vánočnírecepty

180 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page