Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Šárka

Nepečené čokoládovo-arašídové cookies


Už vás ta vánoční nálada taky popadla jako mě? Sice stále nemám dárky ale vánoční výzdobu a suroviny na cukroví, to bych mohla nakupovat pořád😀 Už mi to nedalo a musela jsem si udělat cukroví i na bytě v Olomouci. Je to totiž jednoduchá a nepečená verze, takže naše nevybavenost kuchyně, kterou tady máme, vůbec nevadila😀

Tyhle křupavé cookiesky jsem našla nedávno na pinterestu a strašně mě zaujaly. Tak jsem si poupravila recept podle svého a podělím se o něj i s vámi☺

P.S. doporučuju i pro studenty, kteří jsou na kolejích. K tomu učení se vám budou opravdu hodit😀

Co budeme potřebovat:

2 pl kokosového oleje

50 g vysokoprocentní čokolády

2 pl holandského kakaa

2 pl arašídového másla (crunchy)

1 hrnek rýžových burizonů

1/2 hrnku loupaných arašídů

1/2 hrnku ovesných vloček

Trochu vanilkového aroma

Sladidlo dle chuti (já sladidlo nepoužila, jelikož jsem měla slazené arašídové máslo)

Postup:

Ve větším hrnci rozpustíme na plotýnce kokosový olej společně s kakaem a čokoládou. Až se nám čokoláda rozpustí, přidáme arašídové máslo a pořádně směs rozmícháme, dokud se i máslo nerozpustí a nevznikne krémová hmota. Hrnec odstavíme z plotny. Přidáme ostatní suroviny a vše společně promícháme.

Na plech (nebo tác) si položíme pečící papír a polévkovou lžící na něj tvarujeme cookiesky.

Dáme ztuhnout do lednice.

Doporučuju je jíst ihned po vyndání z lednice, čokoláda se rychle rozteče.

Uchováváme v lednici do posledního kousku!

Dobrou chuť💋

#Vánočnírecepty #Cukroví #Sladké #Zdravé #Čokoláda #Ořechovémáslo

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com