Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Šárka

Dort z bílé čokolády a mascarpone


Listopad, pro mě měsíc oslav.🎂 Nejen že slavím já, ale i mé okolí. Proto jsem tenhle měsíc pekla samé dorty. Poprvé jsem zkoušela harlekýn, který všem tak moc chutnal, že jsem ho pekla i na moje narozeniny podruhé a bylo to vlastně poprvé, co jsme neobjednávali dort z kavárny, ale o pečení jsem se postarala já. Na harlekýn už recept máte. Dneska mám pro vás recept na trochu jiný a přesto delikátní dortík, který jsem pekla na oslavu přítelova mamči. A co je na něm nejlepší? Spojení bílé čokolády a mascarpone. MŇAM!❤

Co budeme potřebovat:

Na korpus

3 vejce

100 g třtinového cukru

1 pl kokosového oleje

100 ml převařené vody

250 g celozrnné mouky

1/5 čl sody

1 čl kypřícího prášku

100 g bílého jogurtu

1 pl kakaa

Na krém

100 g bílé čokolády

250 g mascarpone

200 g zakysané smetany (můžete nahradit mascarpone)

Sladidlo dle chuti

Vanilkové aroma

Jahodová marmeláda + ovoce na ozdobení

Postup:

Vejce rozmixujeme společně s cukrem do hladké pěny. Poté přidáme teplou převařenou vodu  (ne horkou!!) a rozpuštěný kokosový olej (také ne horký). Promícháme. Přidáme mouku, sodu na pečení, prášek do pečiva, pořádně promícháme a nakonec přidáme kakao a bílý jogurt.

Dortovou formu vymažeme kokosovým olejem, vlijeme do ní těsto a pečeme 40 minut na 180 stupňů.

Na krém rozehřejeme bílou čokoládu. Necháme jí trochu vychladit a smícháme společně s mascarpone a zakysanou smetanou. Dosladíme dle chuti, kápneme trochu vanilkového aroma a dáme ztuhnout do lednice.

Vychladlý korpus rozkrojíme napůl. Spodní díl potřeme jahodovou marmeládou (použila jsem domácí od mamči😊), na marmeládu navrstvíme krém a zbytek krému dáme na vrchní díl. Dort ozdobíme ovocem. Použila jsem jahody, hroznové víno a lístky máty.

Dort necháme nejlépe přes noc ztuhnout v lednici.

Dobrou chuť💋

#Pečení #Mascarpone #Čokoláda #Sladké #Dezerty #Dort

1,411 zobrazení

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com