top of page

Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Obrázek autoraŠárka Červinková

Celozrnný hruškový koláč s tvarohem


Počasí i nálada se přehoupává do podzimní atmosféry a s tím se mění i chutě k jídlu. Nebo alespoň já to tak mám. V létě mám spíš chuť na osvěžující a lehká jídla, kdežto jak se mění počasí k horšímu a začíná podzim, mé chuťové buňky prahnou po hutnějších jídlech. :D

A právě zde máme období, kdy můžeme všude lehce sehnat hrušky. Proto jsem z nich upekla tenhle zdravý celozrnný koláč s tvarohem, který uspokojí vaše bříška. :)

 

Co budeme potřebovat:

200 g celozrnné pšeničné/špaldové mouky

50 g kokosové mouky

20 g kakaa (použila jsem KA-KAVO od Pure Nuts)

4 vejce

60 ml kokosového oleje

60 g kokosového cukru

1/2 prášku do pečiva

150 ml mléka

3 pl bílého jogurtu

250 g odtučněného tvarohu

Vanilkové aroma

Stévie

2 hrušky

Skořice

Kokosové lupínky/ plátky mandlí

Agáve sirup

Postup:

3 vejce vyšleháme společně s kokosovým cukrem a rozpuštěným kokosovým olejem. Mouky, kakao a prášek do pečiva  společně smícháme a přidáme k vyšlehaným vejcím. Přilijeme mléko, bílý jogurt a těsto pořádně promícháme. 

Formu na koláč vymažeme kokosovým olejem a vlijeme do ní těsto.

Odtučněný tvaroh smícháme s jedním vejcem, stévií či jiným sladidlem. Přidáme pár kapek vanilkového aroma a tvarohovou směs nalijeme na těsto ve formě. 

Hrušky překrojíme napůl a nakrájíme na tenké plátky. Vyskládáme je na koláč, posypeme skořicí, polijeme agáve sirupem a posypeme kokosovými plátky nebo mandlemi.

Pečeme na 180 stupňů 40 minut.

Dobrou sladkou chuť💋

#Pečení #Tvaroh #Zdravé #Sladké #Dezerty #Ovoce

1 100 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page