Šárka Červinková
Zapečené těstoviny s lososem na smetanovo-rajčatové omáčce

Když jsem byla malá, moje mamka dělala zapečené těstoviny často a já je vždy tak milovala! Většinou je ale dělala s uzeným masem a nebo se šunkou. Dostala jsem na ně nedávno chuť, tak jsem se rozhodla si po dlouhé době zapečené těstoviny zase udělat ale tentokrát trochu zdravěji a s mou oblíbenou rybou - lososem ❤
Těstoviny jsou zjemněné rostlinnou smetanou a rajčaty, takže jídlo není suché a v této kombinaci nesmírně dobré. ☺
Co budeme potřebovat
Na cca 3 porce:
300 g celozrnných těstovin
2 filety čerstvého lososa
1/2 plechovky pasírovaných krájených ajčat
100 ml rostlinné smetany
2 stroužky česneku
2 pl sušených rajčat
2 jarní cibulky
Sůl
Pepř
Olivový olej
1 mozzarella
Postup:
Těstoviny uvaříme dle návodu.
Na olivovém oleji si osmahneme na kolečka nakrájený česnek. Až nám česnek zezlátne, přidáme sušená rajčata a 1 jarní cibulku nakrájenou nadrobno. Chvíli restujeme a poté přidáme pasírovaná rajčata a smetanu. Omáčku osolíme, opepříme a povaříme alespoň 5 minut.
Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou a přendáme do zapékací mísy.

Lososa nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a dáme ho na vrch těstovin. Posypeme nakrájenou jarní cibulkou a dáme péct do trouby na 15 minut na 180 stupňů.

Po 15 minutách vyndáme a poklademe na plátky nakrájenou mozzarellou. Těstoviny dáme zapéct ještě na dalších 5 minut do trouby, aby se nám mozzarella roztekla.
Přeju dobrou chuť 💋

