Šárka Červinková
Mangový dezert do skleničky

Pokud chcete návštěvu nebo své blízké potěšit něčím sladkým a osvěžujícím, pak je tento dezert jasným favoritem. Stačí vám na něj jen pár minut a pak ho šoupnout do ledničky vychladit. Navíc vypadá ve skleničce moc pěkně a přitom jde o velmi jednoduchou pochoutku. :-)
Co budeme potřebovat
Na cca 6 skleniček:
200 g Lotus sušenek
1 pl přepuštěného másla
4 pl mléka
250 g mascarpone
250 g polotučného tvarohu
Vanilkový extrakt
1 zralé mango
Kokosový cukr, stévie či jiné sladidlo
Postup:
Sušenky rozdrtíme a zalijeme mlékem a rozpuštěným máslem. Promícháme a dáme rovnoměrně naspod každé skleničky.
Mascarpone smícháme společně s tvarohem, vanilkovým extraktem a sladidlem (použila jsem stévii). Tento krém navrstvíme na sušenkový základ.
Mango oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky. Mango dáme vařit společně s kokosovým cukrem na mírný plamen. Povaříme alespoň 5 minut. Poté mango přendáme do mísy a rozmixujeme tyčovým mixérem na hladké pyré.
Mangové pyré nalijeme na tvarohový krém a skleničky dáme vychladit do lednice.
Skleničky ozdobíme čerstvým ovocem a oříšky.
Dobrou chuť💋
