Šárka Červinková
Ořechový cheesecake

Výtečný dezert, který zná snad každý z nás. Tenhle je navíc výjimečný tím, že je bez lepku, bez mouky a plný ořechové chuti. Tak se do něj pojďme pustit! :-)
Co budeme potřebovat
Na korpus:
50 g kokosové mouky
50 g mandlové mouky
1 zralý banán
2 vejce
140 g řeckého jogurtu
Agáve sirup dle chuti (nebo jiné sladidlo)
Na střední vrstvu:
250 g polotučného tvarohu
250 g mascarpone
2 vejce
4 pl ořechového másla
Kokosový cukr dle chuti
Na horní vrstvu:
200 g nízkotučného tvarohu
2 kostičky vysokoprocentní čokolády
Sladidlo dle chuti
+ ořechy na ozdobení


Postup:
Na korpus nejprve smícháme suché ingredience (pokud nemáte přímo mandlovou mouku, můžete využít rozemleté mandle). Dále přidáme rozmačkaný banán, vejce a řecký jogurt. Nakonec dosladíme podle chuti a vše promícháme mixérem.
Korpus vylijeme do pečící formy vymazané olejem a dáme péct do trouby na 170 stupňů na 15 minut.

Mezitím, co se nám peče korpus, připravíme si střední vrstvu. Smícháme tvaroh společně s mascarpone. Přidáme vejce a společně vyšleháme. Pak už jen přimícháme ořechové máslo (použila jsem 2 pl mandlového a 2 pl arašídového másla s čokoládou). Dosladíme kokosovým cukrem.
Střední vrstvu nalijeme na korpus a pečeme 50 - 60 minut. Prvních 15 minut pečeme na 170 stupňů, pak snížíme teplotu na 130 stupňů.

TIP: Pod dortovou formu dáme do trouby nějaký pekáč s horkou vodou, aby nám cheesecake nepopraskal a nevysušil se.
Po upečení necháme cheesecake vychladnout.
Připravíme si horní vrstvu, kdy pouze smícháme tvaroh společně s rozehřátou čokoládou a sladidlem (použila jsem stévii). Tento krém pak navrstvíme na vychlazený dort, jelikož se nám po vychladnutí vytvoří na dortu prohlubeň.
Cheesecake ozdobíme například nasekanými ořechy, čokoládou a ořechovým máslem.
Dobrou chuť💋

#Pečení #Mascarpone #Čokoláda #Ořechovémáslo #Tvaroh #Bezlepkové #Bezmouky #Zdravé #Sladké #Dezerty