Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Šárka Červinková

Ořechový cheesecake


Výtečný dezert, který zná snad každý z nás. Tenhle je navíc výjimečný tím, že je bez lepku, bez mouky a plný ořechové chuti. Tak se do něj pojďme pustit! :-)

Co budeme potřebovat

Na korpus:

50 g kokosové mouky

50 g mandlové mouky

1 zralý banán

2 vejce

140 g řeckého jogurtu

Agáve sirup dle chuti (nebo jiné sladidlo)

Na střední vrstvu:

250 g polotučného tvarohu

250 g mascarpone

2 vejce

4 pl ořechového másla

Kokosový cukr dle chuti

Na horní vrstvu:

200 g nízkotučného tvarohu

2 kostičky vysokoprocentní čokolády

Sladidlo dle chuti

+ ořechy na ozdobení

Postup:

Na korpus nejprve smícháme suché ingredience (pokud nemáte přímo mandlovou mouku, můžete využít rozemleté mandle). Dále přidáme rozmačkaný banán, vejce a řecký jogurt. Nakonec dosladíme podle chuti a vše promícháme mixérem.

Korpus vylijeme do pečící formy vymazané olejem a dáme péct do trouby na 170 stupňů na 15 minut.

Mezitím, co se nám peče korpus, připravíme si střední vrstvu. Smícháme tvaroh společně s mascarpone. Přidáme vejce a společně vyšleháme. Pak už jen přimícháme ořechové máslo (použila jsem 2 pl mandlového a 2 pl arašídového másla s čokoládou). Dosladíme kokosovým cukrem.

Střední vrstvu nalijeme na korpus a pečeme 50 - 60 minut. Prvních 15 minut pečeme na 170 stupňů, pak snížíme teplotu na 130 stupňů.

TIP: Pod dortovou formu dáme do trouby nějaký pekáč s horkou vodou, aby nám cheesecake nepopraskal a nevysušil se.

Po upečení necháme cheesecake vychladnout.

Připravíme si horní vrstvu, kdy pouze smícháme tvaroh společně s rozehřátou čokoládou a sladidlem (použila jsem stévii). Tento krém pak navrstvíme na vychlazený dort, jelikož se nám po vychladnutí vytvoří na dortu prohlubeň.

Cheesecake ozdobíme například nasekanými ořechy, čokoládou a ořechovým máslem.

Dobrou chuť💋

#Pečení #Mascarpone #Čokoláda #Ořechovémáslo #Tvaroh #Bezlepkové #Bezmouky #Zdravé #Sladké #Dezerty

0 zobrazení

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com