top of page

Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Obrázek autoraŠárka Červinková

Cuketové placičky s česnekovým dipem


Cuket stále plno ale ještě více je možností, jak je zužitkovat. Dají se přidat do sladkých pokrmů, slaných jídel, polévek, prostě skoro všude. Já je tentokrát využila na placičky, které jsem si udělala k obědu v těchto letních dnech. Příjemně zasytí a jsou jednoduché na přípravu. :)

 

Co budeme potřebovat:

Na cca 10 placek:

1 větší cuketa

50 g vysokoprocentní šunky

3 jarní cibulky

2 vejce

30 g parmezánu

30 g ovčího sýru

100 g ovesných vloček

50 g celozrnné mouky

Sůl

Pepř

Bylinky (tymián, bazalka, provensálské bylinky)

+ kokosový olej na smažení

Česnekový dip:

1 bílý jogurt

1 stroužek česneku

Sůl

Pepř

Provensálské bylinky

Citrónová šťáva

Postup:

Cuketu oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme měkký střed a nastrouháme nahrubo. Cuketu osolíme a necháme chvilku odstát, aby se pustila přebytečná voda. Mezitím si smícháme vejce,šunku, nastrouhaný sýr, jarní cibulku nakrájenou na kolečka, mouku a celozrnné vločky. Z cukety vymačkáme přebytečnou šťávu a přidáme ke směsi. vše společně promícháme a dochutíme pepřem, solí a bylinkami.

Na pánvi si rozehřejeme lžičku kokosového oleje. Lžící tvoříme placičky a smažíme z obou stran.

Na dip smícháme bílý jogurt, prolisovaný česnek a dochutíme pepřem, solí, bylinkami a trochou citrónové šťávy.

Hotové placičky podáváme s čerstvou zeleninou a nebo si k nim můžeme udělat masovou směs, záleží na naší chuti.

Dobrou chuť💋

#Zelenina #Cuketa #Slané #Zdravé #Oběd #Hlavníjídlo

739 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page