Šárka Červinková
Celozrnná bábovka s vlašskými ořechy

Máte chuť na něco dobrého ke kávě a nechce se vám dělat s žádnými složitými dezerty? Pak tu pro vás mám jednoduchou, rychlou, zdravou a hlavně výtečnou bábovku, se kterou nikdy nešlápnete vedle. Zaručuji vám, že se po ní u odpolední kávy jen zapráší. Navíc je nejlepší teplá ihned po upečení, takže jí můžete nést z trouby rovnou na stůl! :)
Co budeme potřebovat:
280 g celozrnné pšeničné/špaldové mouky
100 g stévie v prášku
3 vejce
2 zralé banány
1 prášek do pečiva
250 ml rostlinného mléka
5 pl kokosového oleje + trocha na vymazání formy
Vanilkové aroma
100 g vlašských ořechů
Postup:
Vejce vyšleháme společně se stévií. Banány si rozmačkáme vidličkou a přidáme společně s mlékem k vejcím. Společně dál šleháme.
Dále přidáme suché ingredience (mouku, prášek do pečiva). Vše společně promícháme.
Nakonec přilijeme 5 polévkových lžic kokosového oleje a přidáme pár kapek vanilkového aroma.
Ořechy si rozdrtíme na menší kusy a přisypeme do těsta.
Celou směs ještě pořádně promícháme.
Formu na bábovku vymažeme kokosovým olejem.
Bábovku pečeme 40 minut na 180 stupňů.
Po upečení bábovku opatrně ihned vyklopíme z formy. Pokud nám bábovka nejde dolů, pomůžeme si nožem a oddělíme ji od okrajů formy, aby se nám uvolnila.
Podáváme ihned po upečení ještě teplou a pocukrovanou (třtinovým moučkovým cukrem, nebo stévií)
Dobrou chuť 😘
