Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Šárka Červinková

Celozrnná bábovka s vlašskými ořechy


Máte chuť na něco dobrého ke kávě a nechce se vám dělat s žádnými složitými dezerty? Pak tu pro vás mám jednoduchou, rychlou, zdravou a hlavně výtečnou bábovku, se kterou nikdy nešlápnete vedle. Zaručuji vám, že se po ní u odpolední kávy jen zapráší. Navíc je nejlepší teplá ihned po upečení, takže jí můžete nést z trouby rovnou na stůl! :)

Co budeme potřebovat:

280 g celozrnné pšeničné/špaldové mouky

100 g stévie v prášku

3 vejce

2 zralé banány

1 prášek do pečiva

250 ml rostlinného mléka

5 pl kokosového oleje + trocha na vymazání formy

Vanilkové aroma

100 g vlašských ořechů

Postup:

Vejce vyšleháme společně se stévií. Banány si rozmačkáme vidličkou a přidáme společně s mlékem k vejcím. Společně dál šleháme. 

Dále přidáme suché ingredience (mouku, prášek do pečiva). Vše společně promícháme.

Nakonec přilijeme 5 polévkových lžic kokosového oleje a přidáme pár kapek vanilkového aroma.

Ořechy si rozdrtíme na menší kusy a přisypeme do těsta.

Celou směs ještě pořádně promícháme.

Formu na bábovku vymažeme kokosovým olejem. 

Bábovku pečeme 40 minut na 180 stupňů.

Po upečení bábovku opatrně ihned vyklopíme z formy. Pokud nám bábovka nejde dolů, pomůžeme si nožem a oddělíme ji od okrajů formy, aby se nám uvolnila.

Podáváme ihned po upečení ještě teplou a pocukrovanou (třtinovým moučkovým cukrem, nebo stévií)

Dobrou chuť 😘

#Pečení #Svačinka #Zdravé #Sladké #Dezerty

128 zobrazení

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com