Šárka Červinková
Bezlepkové muffiny plněné jahodami

Tak tenhle recept vznikl úplně neplánovaně. Měla jsem doma hodně mandlí a přemýšlela, co s nimi. Nejdříve mě napadly sušenky ale nakonec jsem se rozhodla pro muffiny a voilà nejlepší muffiny, co jsem kdy upekla, jsou na světě <3 Jsou krásně vláčné a nejlepší jsou ještě teploučké ihned po upečení! Měla jsem co dělat, abych je nesnědla sama všechny na posezení :D
Vyzkoušejte sami, jestli se na všechny vrhnete a nebo necháte nějaké i pro ostatní. :D
Co budeme potřebovat:
na cca 14 muffinů:
400 g mandlové mouky
1 čl prášku do pečiva (bezlepkového)
2 vejce
1 zralý banán
150 g bílého jogurtu
1 pl kokosového oleje
1 čl skořice
vanilkové aroma
4 pl agáve sirupu
případně trošku vody na zředění
14 menších jahod
Postup:
Mandle si rozmixujeme na mouku. Mouku smícháme společně s práškem do pečiva a skořicí. Banán rozmačkáme vidličkou na kaši a přidáme k suchým ingrediencím společně s jogurtem, kokosovým olejem a vajíčkama. Vše pořádně zamícháme. Nakonec dosladíme agáve sirupem a přidáme pár kapek vanilkového aroma. Pokud je těsto moc tuhé, přilijeme trochu vody.
Formy na muffiny plníme do 3/4 těstem. Do každé formičky přidáme napůl rozkrojenou jahodu.
Pečeme na 170 stupňů 30 minut.
Dobrou chuť a silnou vůli při ochutnávání! <3

#Pečení #Svačinka #Bezlepkové #Bezmouky #Sladké #Ovoce #Zdravé #Dezerty