Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Šárka Červinková

Bezlepkové muffiny plněné jahodami


Tak tenhle recept vznikl úplně neplánovaně. Měla jsem doma hodně mandlí a přemýšlela, co s nimi. Nejdříve mě napadly sušenky ale nakonec jsem se rozhodla pro muffiny a voilà nejlepší muffiny, co jsem kdy upekla, jsou na světě <3 Jsou krásně vláčné a nejlepší jsou ještě teploučké ihned po upečení! Měla jsem co dělat, abych je nesnědla sama všechny na posezení :D

Vyzkoušejte sami, jestli se na všechny vrhnete a nebo necháte nějaké i pro ostatní. :D

Co budeme potřebovat:

na cca 14 muffinů:

400 g mandlové mouky

1 čl prášku do pečiva (bezlepkového)

2 vejce

1 zralý banán

150 g bílého jogurtu

1 pl kokosového oleje

1 čl skořice

vanilkové aroma

4 pl agáve sirupu

případně trošku vody na zředění 

14 menších jahod

Postup:

Mandle si rozmixujeme na mouku. Mouku smícháme společně s práškem do pečiva a skořicí. Banán rozmačkáme vidličkou na kaši a přidáme k suchým ingrediencím společně s jogurtem, kokosovým olejem a vajíčkama. Vše pořádně zamícháme. Nakonec dosladíme agáve sirupem a přidáme pár kapek vanilkového aroma. Pokud je těsto moc tuhé, přilijeme trochu vody.

Formy na muffiny plníme do 3/4 těstem. Do každé formičky přidáme napůl rozkrojenou jahodu.

Pečeme na 170 stupňů 30 minut.

Dobrou chuť a silnou vůli při ochutnávání! <3

#Pečení #Svačinka #Bezlepkové #Bezmouky #Sladké #Ovoce #Zdravé #Dezerty

89 zobrazení

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com