Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Šárka Červinková

Treska na rajčatech a špenátu s bramborovo celerovým pyré


Mám pro vás další tip na zdravý oběd. A tentokrát recept s rybou. Ryby bychom měli zařazovat do našeho jídelníčku často, jelikož obsahují tuky, které jsou pro tělo důležité a člověk se bez nich neobejde. Zvolit si můžeme z více tučných, jako je například tuňák a losos, a nebo jednu z méně tučnějších druhů jako je třeba treska. Treska se skvěle hodí k vyrýsování a redukci hmotnosti. Je také zdrojem bílkovin bez dalších kalorií.

Co budeme potřebovat:

4 x filet z aljašské tresky 150 g cherry rajčat 100 g listového špenátu 100 ml pasírovaných rajčat Sůl, koření na ryby, bazalka, oregano Bramborovo celerové pyré: 4 brambory 1/3 většího celeru Mléko Sůl Pár lístků libečku

Postup:

Nejdříve si připravíme pyré. Brambory a celer oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme společně vařit do osolené vody na 15-20 minut.

Po uvaření odlijeme vodu a brambory s celerem rozšťoucháme na hrubo. Hrnek mléka si dáme ohřát. Mléko přilijeme k bramborám a rozmixujeme ručním mixérem. Nasekáme si pár lístků libečku a přidáme k pyré.

Filé z tresky si osolíme a okořeníme. Restujeme na olivovém oleji z každé strany cca 3 minuty. Poté přidáme cherry rajčata a listový špenát. Dusíme pod pokličkou dalších 5 minut. Nakonec podlijeme pasýrovanými rajčaty a necháme ještě chvíli povařit.

Přeju dobrou chuť!💋

#Slané #Ryba #Zelenina #Hlavníjídlo #Oběd

0 zobrazení

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com