Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Šárka Červinková

Krůtí kari na kokosovém mléce


Trocha exotiky do tohoto počasí se vždycky hodí :)

Kari na kokosovém mléce je jeden z nejznámějších indických receptů. Můžete si ho udělat jak na veganský způsob, tak třeba s masem, jako to dělám já.

Tahle kombinace vás pohltí natolik, že už nebudete chtít jíst nic jiného. Můj přítel mě například požádal, abych mu tenhle pokrm připravovala teď každý den :D

Posuďte sami, jak moc vás tohle jídlo ovlivní.

Co budeme potřebovat:

Na cca 3 porce:

300 g krůtích prsou

1/2 červené cibule

4 žampióny velké 1 velká mrkev Hrst fazolových lusků 250 ml kokosového mléka Kari, kurkuma, sůl, pepř Bylinky

Kokosový olej

+2 pytlíky jasmínové rýže

Postup:

Na pánvi si rozehřejeme kokosový olej.

Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli.

Krůtí prsíčka si nakrájíme na nudličky. Posypeme je kari kořením, kurkumou, solí a pepřem.

Maso přidáme k dozlatova osmahlé cibulce.

Restujeme alespoň 5 minut.

Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Žampióny zbavíme slupky a nakrájíme na plátky.

Mrkev a žampióny přidáme k masu společně s lusky a necháme dusit pod pokličkou dalších 5-7 minut.

Poté směs podlijeme kokosovým mlékem a přidáme čerstvé bylinky (libeček, koriandr)

Necháme povařit ještě 5 minut. Můžeme případně dochutit solí či kořením.

Podáváme s uzavřenou jasmínovou rýží.

Dobrou chuť❤

#Maso #Hlavníjídlo #Zdravé #Oběd

743 zobrazení

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com