Šárka Červinková
Krůtí kari na kokosovém mléce

Trocha exotiky do tohoto počasí se vždycky hodí :)
Kari na kokosovém mléce je jeden z nejznámějších indických receptů. Můžete si ho udělat jak na veganský způsob, tak třeba s masem, jako to dělám já.
Tahle kombinace vás pohltí natolik, že už nebudete chtít jíst nic jiného. Můj přítel mě například požádal, abych mu tenhle pokrm připravovala teď každý den :D
Posuďte sami, jak moc vás tohle jídlo ovlivní.
Co budeme potřebovat:
Na cca 3 porce:
300 g krůtích prsou
1/2 červené cibule
4 žampióny velké 1 velká mrkev Hrst fazolových lusků 250 ml kokosového mléka Kari, kurkuma, sůl, pepř Bylinky
Kokosový olej
+2 pytlíky jasmínové rýže
Postup:
Na pánvi si rozehřejeme kokosový olej.
Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli.
Krůtí prsíčka si nakrájíme na nudličky. Posypeme je kari kořením, kurkumou, solí a pepřem.
Maso přidáme k dozlatova osmahlé cibulce.
Restujeme alespoň 5 minut.
Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Žampióny zbavíme slupky a nakrájíme na plátky.
Mrkev a žampióny přidáme k masu společně s lusky a necháme dusit pod pokličkou dalších 5-7 minut.
Poté směs podlijeme kokosovým mlékem a přidáme čerstvé bylinky (libeček, koriandr)
Necháme povařit ještě 5 minut. Můžeme případně dochutit solí či kořením.
Podáváme s uzavřenou jasmínovou rýží.
Dobrou chuť❤
