Šárka Červinková
Tagliolini se špenátem a lososem

Krásný den vám všem!
Projíždím si tak starší fotky a najednou natrefím na tenhle super oběd, nad kterým mi tady ukáplo pár slin :D Musím se s vámi podělit o recept, protože je to rychlovka a šílená dobrota. Kombinaci lososa a těstovin určitě znáte, takže moc dobře víte, jak dokonalý takový oběd může být.
Lososa děláme doma dost často, protože je to naše oblíbená ryba, jenomže ho připravujeme spíš na jiné způsoby než s těstovinami. Tuhle kombinaci jsem si občas dala v nějaké restauraci, ale domácí je prostě domácí. :)
Co budeme potřebovat:
(Na cca 2 porce)
300 g nejlépe čerstvého lososa
300 g těstovin taglioliny/tagliatele (celozrnné)
2 stroužky česneku
200 ml rostlinné smetany
Listový špenát
Bylinky (bazalka, tymián)
Sůl, pepř
Citrónová kůra
Olivový olej
Parmezán na posypání
Postup:
Těstoviny dáme vařit dle návodu.
Na olivovém oleji orestujeme česnek nakrájený na malá kolečka. Až nám česnek zezlátne, přidáme na kostičky nakrájeného lososa, osolíme, opepříme, přidáme trochu nastrouhané citrónové kůry a restujeme alespoň 5 minut.
Poté přidáme listy špenátu a necháme dalších pět minut.
Nakonec vše podlijeme smetanou a dochutíme bylinkami.
Celou směs smícháme s uvařenými tagliolini.
Podáváme s nastrouhaným parmezánem.
Přeju dobrou chuť! :*

