top of page

Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Obrázek autoraŠárka Červinková

Ricottový chlebíček s malinami


Jelikož mi začalo zkouškový období, nemám toho času tolik na trávení v kuchyni a vymýšlení nových receptů.

Každopádně blog nechci nijak zanedbávat a proto jsem prolistovala pár starších receptů a budu vám je sem postupně přidávat. Nicméně čas na vaření a pečení si vždycky najdu, takže bude i pár receptů nových, nebojte se. 😊 Člověk se musí vždycky nějak odreagovat a nabrat síly na další učení a tohle je mojí terapií - čas strávený v kuchyni. 😊

Našla jsem jeden zapomenutý recept, o který je škoda se s vámi nepodělit. Tenhle chlebík je výborný jak k snídani, tak třeba k odpolední svačince. Navíc je plný malin a ty já naprosto miluji! ❤

 

Co budeme potřebovat:

Těsto:

200 g pohankové mouky

50 g třtinového cukru

50 g čokoládového proteinu

1/2 čl prášku do pečiva

1 pl kakaa

3 vejce

100 ml rostlinného mléka

Náplň:

250 g tvarohu

250 g ricotty

1 vejce

Sladidlo dle chuti

Vanilkové aroma

Maliny

Postup:

Vajíčka ušleháme společně s třtinovým cukrem a mlékem. V jiné míse si smícháme suché ingredience a přidáme je k ušlehaným vajíčkům.

Celou směs pořádně promícháme. Pokud by byla moc tuhá, přilijeme více mléka.

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.

Vzniklé těsto nalijeme do chlebíčkové formy vymazané olejem.

Dále si připravíme ricottovo-tvarohovou náplň. Smícháme tvaroh společně s ricottou, vejcem a sladidlem (použila jsem javorový sirup). Zakápneme kapkou vanilkového aroma.

Tuto směs nalijeme na první vrstvu těsta a posypeme malinami.

Dáme péct do trouby na 45 minut, dokud nebude náplň na chlebíčku dozlatova.

Upečený chlebík dáme vychladnout.

Můžeme podávat s přelitou čokoládou nebo sirupem.

Dobrou chuť💋

#Pečení #Tvaroh #Zdravé #Protein #Dezerty #Ovoce

352 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page