Šárka Červinková
Tvarohová roláda s jahodami

Máme tu další krásný slunečný víkend.
Nejlepší čas vychutnat si svou kávu někde na zahradě nebo na terásce a k ní samozřejmě i něco sladkého k zakousnutí.
Co takhle lehoučká roláda bez mouky plněná tvarohovým krémem a jahodami? To zní dobře, no ne? :)
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
4 vejce
3 pl odtučněného tvarohu
1 odměrka čokoládového proteinu
2 pl holandského kakaa
1 čl prášku do pečiva
1 pl medu nebo jiného sladidla
Na krém:
400 g tvarohu (odtučněný/polotučný)
1 řecký jogurt
2 pl chia semínek (nemusí být)
vanilkové aroma
Sladidlo dle chuti (med, stévie)
Jahody, plátky mandlí, hořká čokoláda na ozdobení
Postup:
Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do nadýchaného sněhu. V jiné míse smícháme žloutky se 3 lžícemi tvarohu, poté přidáme zbylé ingredience a nakonec i sníh z bílků.
Troubu si předehřejeme na 160 stupňů.
Na plech s pečícím papírem si rozprostřeme rovnoměrně těsto, aby bylo na každé straně stejně silné.
Dáme péct na 20 minut. Hotové těsto sundáme z pečícího papíru a srolujeme do rolády ještě bez krému (aby se nám po vychladnutí nepotrhalo) a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme náplň. Smícháme ručně všechny suroviny. Tvarohovou náplň natřeme na těsto. Nakrájíme jahody na malé kousky a naskládáme je na tvarohový krém. Roládu opatrně srolujeme. Hřbet rolády potřeme zbytkem krému a ozdobíme jahodami, nastrouhanou hořkou čokoládou a plátky mandlí.
Dáme ztuhnout do lednice alespoň na hodinu.
Bon apetit!💋
