Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Šárka Červinková

Tvarohová roláda s jahodami


Máme tu další krásný slunečný víkend.

Nejlepší čas vychutnat si svou kávu někde na zahradě nebo na terásce a k ní samozřejmě i něco sladkého k zakousnutí.

Co takhle lehoučká roláda bez mouky plněná tvarohovým krémem a jahodami? To zní dobře, no ne? :)

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

4 vejce

3 pl odtučněného tvarohu

1 odměrka čokoládového proteinu

2 pl holandského kakaa

1 čl prášku do pečiva

1 pl medu nebo jiného sladidla

Na krém:

400 g tvarohu (odtučněný/polotučný)

1 řecký jogurt

2 pl chia semínek (nemusí být)

vanilkové aroma

Sladidlo dle chuti (med, stévie)

Jahody, plátky mandlí, hořká čokoláda na ozdobení

Postup:

Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do nadýchaného sněhu. V jiné míse smícháme žloutky se 3 lžícemi tvarohu, poté přidáme zbylé ingredience a nakonec i sníh z bílků.

Troubu si předehřejeme na 160 stupňů.

Na plech s pečícím papírem si rozprostřeme rovnoměrně těsto, aby bylo na každé straně stejně silné.

Dáme péct na 20 minut. Hotové těsto sundáme z pečícího papíru a srolujeme do rolády ještě bez krému (aby se nám po vychladnutí nepotrhalo) a necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme náplň. Smícháme ručně všechny suroviny. Tvarohovou náplň natřeme na těsto. Nakrájíme jahody na malé kousky a naskládáme je na tvarohový krém. Roládu opatrně srolujeme. Hřbet rolády potřeme zbytkem krému a ozdobíme jahodami, nastrouhanou hořkou čokoládou a plátky mandlí.

Dáme ztuhnout do lednice alespoň na hodinu.

Bon apetit!💋

#Sladké #Pečení #Ovoce #Tvaroh #Dezerty #Bezmouky

0 zobrazení

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com