Šárka Červinková
Jahodové cupcakes

Krásný den přeji všem!
Včera jsem konečně zveřejnila tento blog a rovnou s ním upekla i tyto slaďoučké jahodové cupcakes.❤
Ještě než se pustíme do receptu, chtěla bych vám všem moc poděkovat za milé zprávy ohledně tohoto blogu.💋 Už druhý den po zveřejnění se cítím, že jsem udělala správnou věc a neskutečně mě to nabilo, že bych teď nejraději trávila celé dny v kuchyni.😀 (jenomže zkoušky klepou na dveře)
Tak si pojďme od všech možných starostí trochu vyčistit hlavu a udělat si sladkou tečku, která nás nabije energií a zbaví přebytečného stresu!😊
Co budeme potřebovat:
Na těsto (cca 18 ks):
200 g špaldové mouky
100 g třtinového cukru
2 čl prášku do pečiva
1/2 čl pečicí sody
2 pl kakaa
2 vejce
2 pl kokosového oleje
150 g bílého jogurtu
150 ml mléka
1 banán
1 pl ořechového másla
pozn. čl = čajová lžička, pl = polévková lžíce
Na krém:
250 g mascarpone
100 g polotučného tvarohu
1 jahodový puding
200 ml mléka
vanilkové aroma
sladidlo dle chuti (práškový třtinový cukr či jiné sladidlo)
jahody
Postup:
Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Na těsto si smícháme nejprve suché ingredience. Přidáme rozmačkaný banán a zbylé suroviny. Těsto pořádně rozmixujeme.
Připravíme si formu na muffiny nebo silikonové formy (nedoporučuji papírové košíčky, těsto se na ně přilepí a cupcaky z nich nejdou ven).
Formu si vymažeme kokosovým olejem a naplníme do 3/4 těstem.
Pečeme v troubě 40 minut. (těsto je po upečení uvnitř vláčnější)
Mezitím, co se nám cupcakes pečou, si připravíme krém. Smícháme (nejlépe ručně) mascarpone společně s tvarohem. Puding uvaříme podle návodu, ale pouze s 200 ml mléka. Puding dáme vychladnout a po vychladnutí smícháme s tvarohem a mascarpone. Přidáme vanilkové aroma a osladíme podle své chuti ( použila jsem práškový třtinový cukr). Do těsta jsem ještě přimíchala rozmixované mrazem sušené jahody, ale ty nemusí být.
Krém si dáme do zdobicí tubičky a ozdobíme vychladlé muffiny.
Cupcakes jsem následně dozdobila sušenými jahodami, čokoládou a čerstvými jahodami.
Pak už se jen jedlo a jedlo, takže dobrou chuť! :)

