Šárka Červinková
Božská zdravá pizza
Aktualizováno: 29. 3. 2020

Pro všechny milovníky pizzy,
mám tu pro vás recept na zdravou verzi téhle italské pochoutky.
Doma si jí často připravujeme k večeři ale klidně i k obědu. Musím říct, že pizzu už si domů ani neobjednáváme, protože naše chuťové pohárky dokáže uspokojit tahle domácí a zdravější varianta.
A nejlepší na ní je, že si si jí můžete dozdobit a dochutit vším, co máte rádi a bez příplatků navíc (a to se vyplatí :D).
Pojďme se do ní pustit!
Co budeme potřebovat:
Těsto:
1 hrnek rozemletých ovesných vloček
2 hrnky špaldové mouky
1 vejce
100 ml vody
2 pl olivového oleje
Špetka soli
Rajčatové sugo:
200g rajčatového pyré (nebo pasírovaných rajčat)
1 troužek česneku
Oregáno
Sůl
Postup:
Smícháme nejdříve suché ingredience, pak přidáme zbytek a pořádně rukama zpracujeme hladké těsto. Pokud se těsto moc lepí, přidáme mouku.
Těsto uválíme na tenký plát (mělo by vyjít na celý plech).
Pasírovaná rajčata smícháme s prolisovaným česnekem, oregánem a trochou soli. Těsto potřeme sugem a poskládáme si na pizzu, co máme rádi. Já dávám vysokoprocentní šunku, žampióny, červenou cibuli, olivy, mozzarellu, hermelín a rajče (záleží však na vaší chuti).
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 15-20 minut.
Po upečení můžeme posypat čerstvou bazalkou.
Přeji dobrou chuť 💋
