Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

  • Šárka Červinková

Zapečená brokolice s ricottou a bramborem


Oběd jako dělaný na tyto jarní dny. Další verze bezmasého jídla, kde hlavní roli hraje brokolice, mrkev a brambory. Pochutnají si na něm ale i masožrouti jako jsem třeba já :D Jenže jednou za čas je třeba si dát od masa pauzu a prokládat svůj jídelníček něčím bezmasým. A přitom je to jídlo, které vás perfektně zasytí.

Takže s masem pryč, vytáhnout zeleninu a jdeme na to.

Co budeme potřebovat:

4 větší brambory

1 brokolice

3 mrkve

2 jarní cibulky

1 balení ricotty

2 vejce

2 stroužky česneku

1 pl lučiny

50 g balkánského sýru

1 balení mozzarelly

100 ml mléka

bylinky

sůl, pepř

Brambory si oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme vařit. Současně dáme vařit společně brokolici a mrkev nakrájenou na kolečka. Vaříme, dokud mrkev i brokolice nebude měkká.

Mezitím si v misce smícháme ricottu společně s vejci, mlékem a lučinou. Přidáme prolisované česneky a dochutíme solí, pepřem a bylinkami (bazalka, oregáno).

Připravíme si zapékací mísu, kterou si vymažeme olejem. Na dno mísy naskládáme brambory a na ně brokolici s mrkví. Přidáme ještě jarní cibulku a celé jídlo polijeme směsí z ricotty.

Mozzarellu společně s balkánským sýrem rozprostřeme na vrch a dáme zapéct na 20 minut do trouby na 160 stupňů.

Dobrou chuť! :)

#Zdravé #Oběd #Hlavníjídlo #Bezmasa #Zelenina

573 zobrazení

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com