Šárka Červinková
FIT Krtkův dort bez mouky

Už jako malá jsem krtkův dort milovala. Moje mamka ho většinou dělávala na ségry narozeniny, protože ta na něm vždycky šíleně ujížděla (ještě do dneška ujíždí :D). Nicméně se vždy jednalo o ten klasický krtkův dort z krabice, který jsem dělávala i já, když jsem se chtěla vyznamenat a upéct něco jako malá sama. Nebudeme si tady nic nalhávat, ten krtkáč z krabice vždycky byl a bude chuťově dobrej. Jenže z té druhé stránky, kvalitou a složením to není žádná sláva.
Proto jsem se snažila jednou pro vždy od krabicového dortu upustit a upéct si vlastní krtkův dort, který bude stejně tak rychlý na přípravu, bude stejně tak chutný a dobrý, a zároveň bude zdravější a z lepších surovin. Navíc je možně ho upéct také v bezlepkové verzi. Tak jdeme na něj :)
Co budeme potřebovat
Na korpus:
4 vejce
30 g čokoládového proteinu
1 čokoládový puding
3 pl kakaa
1 prášek do pečiva
3 pl rozpuštěného kokosového oleje
Sladidlo dle chuti (třtinový cukr, kokosový, stévie...)
Na krém:
250 g polotučného tvarohu
250 g mascarpone (nebo ricotty)
Vanilkový extrakt
Sladidlo dle chuti
50 g kvalitní hořké čokolády
+ 2 větší banány
Postup:
Troubu si rozpálíme na 180 stupňů.
Nejdříve vyšleháme vejce spolu s cukrem. Přilijeme rozpuštěný kokosový olej. Poté přidáme ostatní suché ingredience a promícháme.
Těsto přelijeme do vymazané formy o průměru 23 cm a pečeme 20 minut.
Mezitím co se nám peče korpus si připravíme krém. Smícháme společně tvaroh s mascarpone a sladidlem. Přidáme pár kapek vanilkového extraktu a nakonec přimícháme hořkou čokoládu nakrájenou na malé kousky.
Vychlazený korpus vydlabeme. Necháme alespoň 1,5 cm od kraje. Korpus vyložíme rozkrojenými banány a navrstvíme krémem. Celý krém zakryjeme zbylým rozdrobeným těstem.
Dáme ztuhnout alespoň na 2 hodiny do lednice.
Dobrou chuť! :)
