Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

Hlavní jídla

Archiv

January 13, 2020

December 6, 2019

Please reload

Kategorie

February 5, 2020

Jedno z nejrychlejších a nejvěrnějších jídel, co znám. Uvařit těstoviny a smíchat je s jakýmkoliv pestem. Na co ale zbytečně kupovat předražená pesta v obchodě, když si doma můžete udělat vlastní, které vám zabere minimum času a je to taková dobrota!😊 Bazalkové pesto už je taková klasika, ale co hráškové? Už jste ho někdy zkoušeli? Pesto je jemné, krémové a skvěle člověka zasytí. Kombinace těstovin a hrášku ve mě už vyvolává...

January 13, 2020

Jestli je nějaká kuchyně, kterou teď vyhledávám nejvíce, tak je to právě ta indická.😍 Proto jsem se rozhodla, že si jí budu vařit více i doma. Tentokrát jsem místo masa zařadila tofu, takže je jídlo ideální jak pro vegetariány, tak i pro vegany! Pokud byste si však maso neodpustili, můžete tofu nahradit kuřecími prsy. 😊

Ideální jídlo na rychlý oběd nebo večeři. Zabere vám maximálně 30 minut a výsledek? Neskutečnej!❤

Co budeme...

January 6, 2020

Vítám vás tu poprvé v tomto roce!😊 Jak jinak začít tento rok, než něčím zdravým? Prvním receptem tohoto roku je proto inspirace na zdravý oběd či večeři. Určitě si mnoho z vás dalo předsevzetí, že se o své tělo budete lépe starat a dopřávat mu plnohodnotná jídla, po kterých nebudete hladovět a dodáte tak tělu potřebnou energii. ☺ A tenhle salát z quinoy je přesně to, co vaše tělo potřebuje.

Co budeme potřebovat:

100 g quinoy di...

November 29, 2019

Milovníci buchtiček s krémem pozor!😍 Mám pro vás vánoční verzi tohoto oblíbeného dětského jídla.❤ Buchtičky jsou z tvarohového těsta, křupavé a voňavé po perníku. Krém čokoládový se skořicí a plný bílkovin! Opět zdravější verze této dobroty😊

Co budeme potřebovat:

Buchtičky:

300 g špaldové celozrnné mouky

1/2 pytlíku prášku do pečiva

1 vejce

200 g nízkotučného tvarohu

1 pl kokosového oleje

3 pl třtinového cukru nebo jiného sladidla

1...

October 17, 2019

Polévky a podzim jdou spolu ruku v ruce. Příjemně člověka zahřejou a zasytí.🍜 Dnes jsem si udělala k obědu tenhle mrkvový krém, který je tak trochu na asijský způsob. Místo smetany je zjemněn kokosovým mlékem a mimo jiné v něm hraje roli i zázvor, kari a muškátový oříšek. Musím říct, že jsme si na polévce všichni moc pochutnali a posoudili jsme, že s kokosovým mlékem je ještě lepší a chutnější jak se smetanou. Navíc je skvělo...

September 10, 2019

Řepa je surovinou, ze které se dá připravit mnohi jídel a zároveň má velmi blahodárné účinky pro naše tělo. Obsahuje důležité látky a vitamíny, slouží jako prevence proti rakovině, má detoxikační účinky, podporuje činnost mozku, dodává pružnost a lesk našim vlasům, pleti a dokonce vyvolává optimističtější náladu. Léčivých účinků je celá řada, takže proto bychom řepu měli zařazovat do našeho jídelníčku častěji. 

Pokud nejíte mas...

July 29, 2019

Salátů není v létě nikdy dost a inspirací na ně taky ne! Jak jste na tom s kozím sýrem? Lidé ho buď milují a nebo nesnáší. Já se řadím do te první kategorie😀 Kombinace kozího sýru, řepy a sladkého elementu je opravdu báječná!😍 Zeleninu můžete použít jakou chcete, jen sýr, řepa, ořechy a med by neměl chybět. Pokud si předvaříte řepu dopředu, je to už záležitost pouze na pár minut.

Co budeme potřebovat:

Na 2 porce

3 menší řepy

150...

June 15, 2019

Ahooooj! Léto je v plném proudu a já jsem opět na značkách. Sice ještě nemám zkoušky úplně za sebou, ale přece jen nějaký čas se na vaření a přípravu jídel najde. 😊

Jak jste na tom vy s vařením během léta? Já dávám přednost rychlým pokrmům a nejradši mám něco svěžího, kde je hodně zeleniny a člověk se po jídle necítí těžce.

Buddha bowl je do tohoto počasí úplně ideální. Obsahuje totiž samé výživné suroviny, které naše tělo potř...

April 27, 2019

Ahooj, konečně vám sem zase po delší době přidávám nějaký slaný recept. ☺

Jelikož se nám venku oteplilo a příroda nám naděluje plno skvělých surovin, rozhodla jsem se toho využít a připravit jarní odlehčené jídlo právě ze sezónních potravin. Medvědí česnek a chřest, to jsou suroviny, které jsou teď všude dostupné. Navíc si medvědí česnek můžete sami a zadarmo natrhat někde v lese a mít tak z toho ještě lepší pocit, že ho máte č...

March 27, 2019

Asi jste si všimli, že už jsem nějakou dobu nepřidala žádné masité jídlo. Je to tím, že přes týden, kdy chodím do školy a jsem v Olomouci si obědy převážně vařím sama a nějak jsem se naučila připravovat si tu spíše jídla bez masa, jelikož když jsem doma, máme maso skoro pořád. Proto přes týden na maso už ani nemám chuť a snažím se vymýšlet vegetariánské pokrmy, které jsem si poslední dobou opravdu zamilovala!

Třeba tento pokrm...

Please reload

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com