Šárka Kuchta Foodie

S láskou k jídlu

Dezerty

11/24/2019

Bábovka na všechny způsoby je vždy ideální volbou pro rychlý dezert ke kafi. U nás doma dost frčí. Často pečeme makovou nebo ořechovou. Já dnes trošku náš recept poupravila do zdravější verze a přidala do bábovky ricottu, díky které je bábovka vláčnější a plná bílkovin😊 No a čokoláda je taková třešnička na dortu😍 U nás se po ní jen zaprášilo!🤤

Co budeme potřebovat:

3 vejce
80 g třtinového cukru
200 g ricotty (1 balení)
50 ml...

11/19/2019

Podzim ještě stále pokračuje a zima ještě zcela nepřišla. Předtím, než se vrhneme na pečení cukroví, užijeme si chvilku podzimní pohody s čajem a jablečným koláčem s vůní skořice a oříšků. Co vy na to? Není přeci kam spěchat 😊☕

Recept je vhodný i pro vegany!☺

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

200 g špaldové celozrnné mouky

50 g ovesných vloček

50 g loupaných mandlí/mandlové mouky

80 g třtinového cukru

80 ml kokosového oleje

10 lžic stud...

10/26/2019

Krásný podzimní den vám všem!😊

Dlouho jsem přemýšlela, jestli nějaký halloweenský recept sem na blog zařadit. Přece jen to není náš svátek a mnoho lidí ho u nás ani neslaví. Ale pak mě nějak ta veškerá vlna dýní a strašidel povalila a já se rozhodla, že přece jen něco vymyslím.😁

Já sama halloween neslavím, ale veškerá ta výzdoba a nápady v tomto duchu mě moc baví! Proto i když halloween neslavíme, můžeme pro sebe nebo pro své...

10/16/2019

Myslím si, že k tomuhle dortu asi není potřeba něco psát. Každý z nás si umí chuť Maxi Kingu představit.🤤 Jediné, co bych k němu dodala je, že je upečen v odlehčenější verzi, takže si ho můžete vychutnat zcela bez výčitek!😍

Co budeme potřebovat:

Na korpus

  • 6 vajec

  • 200 g třtinového cukru

  • 12 pl horké vody

  • 300 g hladké špaldové mouky

  • 1 prášek do pečiva 

Vanilkový krém

  • 1 vanilkový puding

  • 1 mascarpone

  • 1/5 polotučného tvarohu

  • Třtinový mouč...

10/07/2019

Čeká vás nějaká oslava nebo návštěva a rádi byste své hosty překvapili něčím jiným než dortem? Co takhle připravit sladké jednohubky, díky kterým se vyhnete krájení dortu a každý host jich bude moci spořádat, kolik bude chtít. A že zmizí v cuku letu! ☺

Co budeme potřebovat:

Na cca 30 košíčků

100 g másla

200 g špaldové mouky

2 žloutky

50 g třtinového moučkového cukru

Špetka citrónové kůry

Vanilkové aroma

Na krém

1 balení ricotty

200 ml 30...

09/12/2019

V lese nebo na zahrádce určitě ostružiny v tomhle okamžiku najdete. Většinou kyselé, občas se poštěstí a najdou se i sladké. Pokud je neradi ujídáte jen tak samotné, určitě z nich zkuste něco upéct. Například v tomhle koláči z ricotty krásně vynikne jejich nakyslá chuť a pochutnáte si tak na nich o něco více! :)

Co budeme potřebovat:

200 g celozrnné mouky

2 kelímky ricotty (400 g)

2 vejce

70 g třtinového cukru

1 PL kokosového oleje

1...

08/14/2019

Perník jako vzpomínka na mé dětství.😍 Už od malička nám ho mamka pekla doma. Provoněl vždycky celý byt a já ho milovala ještě s vrstvou čokoládové polevy a horou šlehačky ve spreji.❤ To bylo teda #nebevhube. 

Já ale mamky recept posunula o něco dál. Udělala jsem zdravější variantu z té naší klasiky a vytvořila #nebevhubenadruhou.😁❤ 

Co budeme potřebovat:

Na perník

2 hrnky celozrnné pšeničné mouky 

1/2 hrnku třtinového cukru...

08/11/2019

Kynuté borůvkové koláče a tvarohové knedlíky, to je taková klasika, kterou každý miluje. Ale pokud si upečete tenhle borůvkový cheesecake, budete milovat další borůvkovou dobrotu!

Navíc neobsahuje lepek, takže je vhodný i pro celiaky. Pochutná si na něm opravdu každý! 😊

Co budeme potřebovat:

Na korpus

80 g loupaných mandlí

50 g pohankové mouky

1 vejce

100 g bílého jogurtu

1 pl medu

20 ml kokosového oleje

Tvarohová vrstva

250 g nízkotučn...

07/04/2019

Příroda nám to ale krásně naděluje❤ Od jahod, malin až po červený rybíz. Pro vás, co nejste zrovna vášnivými jedlíky samotného kyselého rybízu jako já, bude tenhle rychlý dezert nebo svačinka určitě láska na první kousnutí😍 

Co budeme potřebovat:

200 g špaldové mouky

1/2 prášku do pečiva 

2 vejce

150 g bílého jogurtu 

60 g třtinového cukru 

50 ml mléka 

2 pl olivového/kokosového oleje 

Špetka skořice 

Pár kapek vanilkového aroma 

150 g...

04/17/2019

Bez beránka jako by Velikonoce nebyly. U nás se peče tradičně každý rok. Teď už jsem štafetu převzala já, a tak beránek padl na mě a mamka se postará o mazanec. Beránka mamka vždycky dělala z piškotového těsta. Já se rozhodla tuhle klasiku změnit a nahradila jsem toho tradičního banánovým beránkem. Kdo miluje banánové chlebíčky, tak si umí představit, jak skvělý asi je.❤ Navíc je celý politý čokoládou, která se skrývá i uvnitř...

Please reload

Archiv

January 13, 2020

December 6, 2019

Please reload

Kategorie

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com